Kā lietot cepamo sodu gaļas mīkstināšanai

Cepamā soda ir noderīga ne tikai maigu un augstvērtīgu maizes izstrādājumu radīšanai, ledusskapja nepatīkamo smaku likvidēšanai un mājas uzkopšanai. Vienmēr turiet rezervē sodu vienam no mūsu iecienītākajiem nesenajiem kulinārijas atklājumiem: cepamās sodas izmantošana gaļas mīkstināšanai.

Gaļas mīkstināšana ne tikai atvieglo sagriešanu, košļāšanu un tās baudīšanu, bet arī ļauj pārvērst liesāku vai budžetam draudzīgāku proteīna izgriezumu par kaut ko daudz bagātīgāku un garšas ziņā sulīgāku. Bieži vien gaļas receptēs ir nepieciešams gaļu mīkstināt, izmantojot mitru sālījumu, zemu un lēnu gatavošanas metodi vai dauzīšanu ar gaļas āmuru. Ja izvēlaties cepamo sodu kā gaļas mīkstinātāju, ir nepieciešams ieguldīt daudz mazāk laika un gaļa saņems apmēram uz pusi mazāk nātrija nekā, ja izmantosiet sāli vai mitro sālījumu.

Kā lietot cepamo sodu gaļas mīkstināšanai

Cepamā soda darbojas kā sulīguma avots, jo tā palīdz mainīt gaļas šķiedru fizisko sastāvu. Tā paaugstina pH līmeni uz gaļas virsmas, kur notiek saskare ar cepamo sodu, un padara to sārmaināku.

Mīkstināšana jeb samtināšana ir izplatīta tehnika dažos ķīniešu virtuves ēdienos; tas ir plānās gaļas šķēles mīkstās un zīdainās tekstūras noslēpums. Jūs varat mīkstināt gaļu ar olu baltumu, kukurūzas cieti un eļļas maisījumu. Vai arī varat izmantot ūdeni un cepamo sodu.

Lasi arī: Iemet tikai divas aspirīna tabletes izlietnē un aizsērējums jau pēc mirkļa būs pazudis

Uz katriem 340 gramiem gaļas izmantojiet 1 tējkaroti cepamās sodas un ½ tasi ūdens. Aiztaisāmā cepammaisā, nerūsējošā tērauda vai stikla traukā, vai citā nereaktīvā traukā izšķīdiniet cepamo sodu ūdenī (atbilstoši jūsu gaļas svaram).

Ļaujiet gaļai 15 minūtes mērcēties cepamās sodas šķīdumā. Izņemiet gaļu no šķidruma un īsi noskalojiet gaļu tīrā ūdenī, lai noņemtu cepamās sodas šķīdumu. Tālāk varat gatavot gaļu sevis iecerētajā veidā.

Ja izmantojat maltu vistas, tītara vai liellopu gaļu kādam ēdienam, piemēram, kotletēm, rīkojieties sekojoši:

Nerūsējošā tērauda vai stikla traukā vai citā nereaktīvā traukā pievienojiet malto gaļu. Apkaisiet gaļu ar ¼ tējkarotes cepamās sodas un viegli samaisiet.

Ļaujiet gaļai atpūsties 15 minūtes.

Pārlieciet gaļu uz pannas, veidojiet kotletes vai turpiniet ar savu iecienītāko maltās gaļas recepti.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment